Revolut eller PFCAlla artiklar

Ännu en jämförelse mellan olika finansiella tjänster här på Vi Ekonomi för att försöka ta reda på vilken som är bäst. Denna gången gäller det dock något extra roligt, denna gången gäller det inte aktier och fonder som i förra artikeln, Avanza eller Savr, nej, denna gången handlar det om mobilbanker som jag brukar kalla dem.

Revolut och PFC är mobilbanker som båda kämpar för att vinna dig som kund och att vara den bästa nischbanken i Sverige. Vi testar vem som är bäst.

P.F.C

Emilio på Vi Ekonomi

Enkelhet
Kundtjänst
Prissättning

Slutsats

P.F.C är tydligare enligt mig, de är även lättare att komma i kontakt med och har en tydligare prissättning. För mig är P.F.C en tydlig vinnare gentemot Revolut.

5

För att komma igång väljer jag att introducera bankerna lite. Hoppa inte över denna delen, jag har gjort en del research, förhoppningsvis nämner jag något du inte redan vet. Annars får du lämna en hatkommentar nedan.

Men först, vem är jag? Jo, mitt namn är Emilio. Jag studerar ekonomi i Lund och lägger min fritid på att driva Vi Ekonomi bland annat. Som nu till exempel när jag skriver här.

Jag har ett samarbete med PFC, Revolut erbjuder även liknande samarbeten men jag har inte registrerat mig där eftersom det inte gör så stor skillnad då denna sajten inte är något jag kan leva på oavsett. För att vara fullt ärlig med dig.

Nu kan vi äntligen kicka igång. Först lite om Revolut

Revolut: Den första mikrobanken

Jag vet inte om Revolut är den absolut första mobilbanken på det sättet, men de var i alla fall väldigt tidiga. I början av alla dessa startups var det Revolut som diskuterades i medier, inte alla som nu kommit.

Fördelen med att vara först kommer vi mer in på sedan. Nu är det dags att presentera vår andra kanditat lite, PFC.

Öppna konto på Revolut

PFC: Den svenska mikrobanken

Utan att ha dubbelkollat kan jag nästan säga att PFC är den enda helsvenska mikrobanken vid det att jag skriver denna artikeln. Det känns kanske att det inte spelar så stor roll var banken har sitt säte, men det gör det. Mer om det nedan.

Öppna konto på PFC

Är Revolt eller PFC bäst?

Viktigt att komma ihåg är att ”bäst” alltid är subjektivt. Jag kan inte säga att jag har objektivt rätt, även om jag tycker väldigt mycket.

För att svara på frågan kring om Revolut eller PFC är bäst är mitt svar att PFC är bäst. Förr var Revolut mitt förstaval men PFC har tagit den platsen. Här är varför.

Revolut och PFC är två väldigt lika banker. Båda har riktigt snygga mobilappar, låter dig betala direkt med mobilen (nej du behöver inte ha med dig ditt kort!) och erbjuder ett visst skydd om banken skulle gå i konkurs. Revolut kan göra detta även om de inte är baserade i Sverige eftersom de har en banklicens i ett annat EU-land.

Fördelen med PFC är att det är en svensk bank. De kommer snabbt att hitta lösningar till problem som uppstår i Sverige. Ett sådant exempel är Swish. Revolut vet knappast vad den svenska lösningen Swish är för något. Eftersom PFC är ett svenskt företag har de redan implementerad Swish i appen. Du kan fylla på ditt PFC kort direkt i appen med hjälp av Swish. Riktigt smidigt. På Revolut måste du göra en banköverföring eller lägga in ditt kort för att genom det göra insättningar. Inte alls lika smidigt. Och smidighet är ju nästan hela poängen med dessa banker.

Detta gör inte Revolut sämre i allmänhet, för folket utanför Sverige spelar Swish ingen roll. Det är därför det inte finns tillgängligt hos Revolut och troligen aldrig kommer att finnas tillgängligt heller. Därför rekommenderar vi att du skaffar PFC; inte bara för att Swish finns utan för att det är en svensk bank som kommer att anpassa sig efter vad vi konsumenter i Sverige vill ha. PFC har också backning av storbanken Nordea. Vilket kanske kan kännas som en extra trygghet.

Öppna konto på PFC

1 svar på ”Revolut eller PFC”

Lämna en kommentar