Revolut eller Klarna



Alla artiklar

För dig som vill jämföra Revolut och Klarna kortet för att ta reda på vilken av korten som är bäst är detta sidan för dig.

Innan jag börjar med jämförelsen vill jag presentera mig själv. Jag heter Emilio och studerar ekonomi i Lund. Mycket på denna sajten är sponsrat men varken av Revolut eller Klarna. Så det ska nog inte påverka min bedömning.

Kort om Revolut

Revolut är nog den första av alla dessa mobilbanker som idag är så heta. Även om banken var först är den nog inte den allra bästa längre. Det är dock en helt okej lösning. Fördelen är just det, många använder Revolut och det finns därför mycket information om hur olika saker och ting fungerar i appen och kring tjänsten.

Fördelen med Revolut gentemot en vanlig bank är att kortet går att använda i Apple Pay och i Google Pay. Det vill säga du kan med smidighet betala direkt med mobil, utan att behöva ha med ditt kort. Detta fungerar överallt där du kan blippa. Det vill säga nästan överallt.

Klarna

Klarna satsar lite på samma grej. Du får hem ett kort utan årsavgift, precis som hos Revolut. Detta kortet går att ansluta till både Apple Pay och Google Pay. Det är jättebra, för det innebär att du kan nyttja ditt kort direkt i mobilen oavsett om det gäller en iPhone eller en Android.

Kortet är även gratis att använda utomlands. Det är väldigt vanligt när det kommer till dessa nya banker och kort att dem är fördelaktiga att använda utomlands. Detta eftersom man sällan jämför kostnader för ens kort utomlands, därför har storbankerna kunnat utnyttja det och sätta skyhöga avgifter på köp och uttag utomlands.

Priset skiljer Revolut och Klarna

Även om båda ofta ger sken av att vara gratis skiljer dem sig på ett märkbart sätt. Hos Revolut känner man sig rätt begränsad då många funktioner och tillgång till dem lägre avgifterna är låsta till medlemmarna som betalar en avgift för kortet. Då kan man fråga sig vad det egentliga syftet är om det inte blir billigare eller smidigare än storbanken som man i dagsläget redan använder sig av.

Klarna däremot är helt utan årsavgifter eller månadsavgifter, det finns inga finare ”premiummedlemskap” som du kommer bli tillfrågad att byta till. Det är en klar fördel hos Klarna.

Revolut är bättre än så länge

Även om Klarna som sagt har sina fördelar vill jag poängtera att jag tycker att Revolut är bättre än Klarna, om man måste välja. Detta eftersom appen är mer välutvecklad. Det är inte bara ett kort, det är en hel lösning med app, kort och bankkonto. Mer än hos Klarna och definitivt bättre enligt min åsikt. Särskilt om du håller dig till gratisversionen.

P.F.C är bättre än Revolut och Klarna

Det finns dock en ny spelare i gamet, P.F.C. Det är lite som Revolut fast svenskt, helt utan månadsavgifter, och med stöd för Swish! Du kan alltså ladda ditt kort direkt med Swish! Supersmidigt. P.F.C har även backning av Nordea. Det kan kännas tryggt bland alla nya mindre banker så som Revolut.

Eftersom Revolut inte är svenskt har dem inte stöd för Bank ID heller. Det har P.F.C. Hos Revolut måste du verifiera dig med ID-handlingar. Hos P.F.C sköts rubbet med Bank ID. P.F.C är alltså lite som ett perfekt Revolut för oss som bor i Sverige. Det är även helt utan löpande avgifter.

Öppna konto på P.F.C

Lämna en kommentar