Lendo eller AdvisaAlla artiklar

Det har nu det blivit dags att jämföra ytterligare två aktörer på den svenska lånemarknaden. Det handlar om välkända Lendo i jämförelse med Advisa.

Läs vidare så får du bra information om både dessa företag där det är möjligt att låna pengar. Detta gör att du enklare kan göra det rätta valet, för dig och din eventuella familj vid behov av ett lån utan säkerhet.

Zmarta

Emilio på Vi Ekonomi

Möjlighet att låna lite eller mycket
Möjlighet till lägre ränta
Möjlighet att välja löptid
Stort antal anslutna långivare
Inget ytterligare ålderskrav (18+)
Ansök direkt med Bank ID
Betalningsanmärkningar accepteras
Lågt inkomstkrav
Snabb utbetalningstid

Zmarta istället för Lendo eller Advisa

Vi rekommenderar starkt Zmarta och att du överväger att ansöka om ett lån hos deras tjänst istället för hos Lendo eller Advisa av följande anledningar:

1. Du får möjlighet att låna mellan fem och 600 tusen kr.
2. Du får en möjlighet att få en ränta på så låg som 2,95 %.
3. Du får välja en löptid på ditt lån på 1-18 år.
4. Zmarta jämför mellan 33 st långivare åt dig.
5. Du behöver inte vara äldre än 18 år.
6. Du kan snabbt och smidigt ansöka med Bank ID.
7. Betalningsanmärkningar accepteras hos fem av långivarna som Zmarta samarbetar med.
8. Inkomstkravet är inte högre än 8 333 kr i månaden.
9. Utbetalningen sker på bara några dagar. Mer exakt 3-5 bankdagar.

5

Innan vi kommer igång med jämförelsen vill jag berätta lite om mig och min bakgrund. Jag heter Emilio och studerar ekonomi i Lund och har startat denna sidan främst för att jämföra banker för sparande och investerande men även berätta lite om mina tankar och åsikter kring privatekonomi i allmänhet.

På senare tid har lån däremot kommit naturligt för mig att skriva om. Jag har länge sparat för att ha råd med kontantinsatsen för en lägenhet vilket fick mig att undersöka vilka lån som finns tillgängliga och även då sms-lån.

Jag har lärt mig att det skiljer sig mycket kring dem olika långivarna. Vissa är långt bättre än andra. Detta är artikel nummer två i min artikelserie där jag jämför långivare. Se även gärna Lendo eller Bank Norwegian. Artikeln är inte sponsrad av någon, jag skriver endast ner mina egna tanker och idéer. Däremot får jag en fast provision från förmedlarna nedan.

Kort om Lendo

När det gäller Lendo så är detta något som kallas för en låneförmedling. Det betyder i klartext att detta inte alls är någon bank eller ett kreditinstitut. Dessa har Lendo samlat under ett och samma tak, för att pressa priserna för dig som låntagare.

Allt det har de lyckats bra med och är ett välkänt namn som har funnits som låneförmedlare till svenska låntagare sedan 2007. Dock har det kommit många flera på som erbjuder detta sätt att låna online. En av dessa är Advisa.

Kort om Advisa

Precis som Lendo är Advisa inte någon enskild långivare, utan även här handlar det om en låneförmedling på nätet. På så sätt ställer vi två aktörer inom samma område på den svenska lånemarknaden emot varandra.

Advisa har dock enbart varit med och erbjudit möjligheter att jämföra och ansöka om lån online sedan 2011. Dock är de välkända för den stora massan. Läs vidare och se om Advisa har något att lära från Lendo, eller om de redan nu är ett bättre alternativ.

Skillnaden mellan bankerna

Det viktigaste när ett beslut om var du ska låna pengar ska tas, är vad som gäller och hur saker fungerar där du ska ansöka om lån. Nedan ser du kortfattat skillnaderna mellan Lendo och Advisa inom alla de viktiga delarna som berör lån och låntagare.

Lånesumma

De som ansöker om lån hos Lendo, kommer att erbjudas ansöka om lån mellan 10 000 kronor upp till 600 000 kronor. Samma höga belopp gäller också hos Advisa, men där kommer det också att finnas möjligheter att ansöka om ett så lågt lån som bara 5 000 kronor.

Även löptiden gällande lån hos de två låneförmedlingarna skiljer. Detta då Advisa erbjuder återbetalning på upp till 20 år, medan Lendo enbart erbjuder maximalt 15 år.

Ränta

Hos låneförmedlingar är det alltid ett vidare gap mellan lägsta och högsta ränta en låntagare kan få på sitt lån. Generellt sett kan du säga att stora lån har en högre ränta, medan mindre lån får den lägre räntesatsen.

När det gäller Advisa kommer den effektiva räntan på lån att variera mellan 2,95 – 26,05 %. Du som vill ansöka om och jämföra lån hos Lendo kommer att få effektiv ränta som varierar mellan 2,95 – 29,95 %.

Löptid

Även löptiden på lån skiljer mellan Lendo och Advisa. Hos Lendo kommer den variera mellan 1 upp till 15 år. Helt naturligt kommer det vara de lån på höga belopp som erbjuds återbetalningstid på upp till 15 år.

När det gäller Advisa har vissa av denna låneförmedlares långivare gått steget längre. Här erbjuds en löptid mellan 1 upp till 20 år. Precis som hos Lendo är det enbart de stora lånen som kan erbjudas med 20 års återbetalningstid.

Långivare

När det gäller Lendo så kommer många att välja denna låneförmedling med anledning av deras välkända namn. Givetvis kommer de också att erbjuda kvalitet och möjligheten att ansöka om lån hos upp till 33 olika banker och kreditinstitut.

Advisa kommer dock också att hålla en hög kvalitet. Utöver detta erbjuder de ett utbud av hela 39 olika banker och kreditinstitut där du med en ansökan kan få svar från alla.

Kreditupplysning

Oavsett om det gäller Lendo eller Advisa så kommer det finnas en mycket stor fördel att ansöka om lån online hos en låneförmedling. Detta har att göra med kreditupplysningen. Om du ansöker hos enskilda banker och kreditinstitut, så kommer du vid varje enskild ansökan belastas med en kreditupplysning.

Genom att via en ansökan tillfråga alla anslutna långivare, så tas också bara en kreditupplysning som alla långivare delar på.

Ålderskrav

För att kunna ansöka om lån online via Advisa eller Lendo, måste du vara minst 18 år. Vad som skiljer efter den information som kan sökas i vanliga frågor och svar hos respektive låneförmedling. Detta är att Lendo, till skillnad från Advisa, har ett krav på att du ska ha varit folkbokförd och skriven i Sverige i minst ett år innan ansökan.

Bank ID

Lendo använder sig av BankID på sin låneförmedling. Detta medan Advisa erbjuder både digital signering eller att handlingar skickas hem till låntagaren för att signeras. Hur som helst kommer båda dessa låneförmedlingars samarbetspartners vissa gånger erbjuda möjligheter att signera lån utan BankID.

Betalningsanmärkningar

För alla de som har betalningsanmärkningar, brukar det vara extra bra att ansöka om lån online hos en låneförmedling. Detta med anledning av att du ansöker hos ett flertal långivare. Med det sagt finns det alltid vissa som erbjuder lån till personer med betalningsanmärkningar.

Hos Lendo kan du ansöka om lån med betalningsanmärkningar, men du får inte inneha ett aktivt skuldsaldo hos kronofogden. Du måste också varit skuldfri i minst 6 månader. Hos Advisa erbjuds inte lån till personer med betalningsanmärkningar eller ett skuldsaldo hos Kronofogden.

Inkomstkrav

Också inkomkravet måste mötas upp mot. Hos Lendo gäller det att du ar en lägsta taxerad årsinkomst på 100 000 kronor, vilket ska anses mycket lågt. Det som gäller för dig som vill ansöka om lån hos Avisa gäller att du har minst 120 000kronor i taxerad årsinkomst.

Utbetalningstid

Att precis nämna en specifik utbetalningstid är alltid svårt. All anslutna långivare till dessa två låneförmedlingar försöker naturligtvis att betala ut beviljade lånebelopp så fort som möjligt. Hos Lendo kan detta ta allt mellan 3-5 dagar, men du får svar om din ansökan blivit beviljad på bara några minuter.

Hos Advisa gäller samma sak där vissa långivare ger svar på bara en minut, medan andra kan ta upp till 24 timmar. Alla beviljade lån betalas ut inom en period av 3-5 bankdagar.

Slutsats

När det gäller valet av Lendo som låneförmedling vid ansökan om lån, kommer det finnas vissa fördelar. Detta är att du kan låna med betalningsanmärkning samt att de kräver en lägre taxerad årsinkomst.

När det gäller Advisa så ger de tillbaka med samma mynt. I det fallet kommer du som vill ha lång löptid på ditt lån kunna få 5 år mera. Detta samtidigt som de har en lägre högsta räntenivå än Lendo.

Båda dessa låneförmedlare är dock mycket seriösa och har stor erfarenhet av den svenska lånemarknaden och lån utan säkerhet.

Vi vill dock slå ett slag för Zmarta som tillåter alla åldrar (18 +) att skicka in en ansökan, godkänner många och är väldigt transparenta kring räntan som du får tillgång till.

Med hjälp av knappen nedan kan du ansöka till Zmarta för att se om du blir beviljad eller inte. Ansökan är helt gratis och är inte bindande.

Lämna en kommentar