Lendo eller Bank NorwegianAlla artiklar

För första gången väljer jag att jämföra två olika låneföretag för dig som är ute efter ett privatlån. Först ut är Lendo och Bank Norwegian.

Zmarta

Emilio på Vi Ekonomi

Möjlighet att låna lite eller mycket
Möjlighet till lägre ränta
Möjlighet att välja löptid
Stort antal anslutna långivare
Inget ytterligare ålderskrav (18+)
Ansök direkt med Bank ID
Betalningsanmärkningar accepteras
Lågt inkomstkrav
Snabb utbetalningstid

Zmarta istället för Lendo eller Bank Norwegian

Vi rekommenderar starkt Zmarta och att du överväger att ansöka om ett lån hos deras tjänst istället för hos Lendo eller Bank Norwegian av följande anledningar:

1. Du får möjlighet att låna mellan fem och 600 tusen kr.
2. Du får en möjlighet att få en ränta på så låg som 2,95 %.
3. Du får välja en löptid på ditt lån på 1-18 år.
4. Zmarta jämför mellan 33 st långivare åt dig.
5. Du behöver inte vara äldre än 18 år.
6. Du kan snabbt och smidigt ansöka med Bank ID.
7. Betalningsanmärkningar accepteras hos fem av långivarna som Zmarta samarbetar med.
8. Inkomstkravet är inte högre än 8 333 kr i månaden.
9. Utbetalningen sker på bara några dagar. Mer exakt 3-5 bankdagar.

5

Innan vi kommer igång vill jag berätta lite om min bakgrund och varför jag skriver detta inlägget. Jag studerar ekonomi i Lund och vet hur viktigt det är att inte skuldsätta sig på fel sätt. Skyhöga räntor som äter upp ens ekonomi fungerar inte.

Därför skriver jag dessa inläggen för att hjälpa dig att välja det allra bästa för din ekonomi så att du på ett ansvarsfullt sätt kan ta ett lån. Artikeln är inte sponsrad av någon men jag har affiliateavtal med samtliga långivare och får provision för beviljat lån. Detta gäller dock samtliga långivare och bör därmed inte styra kring vem jag rekommenderar och så vidare.

Kort om Lendo

Lendo är tvärt emot vad många tror inte en långivare i sig. Lendo är en sajt som får provision när dem refererar dig till en annan långivare som samarbetar med Lendo.

Inget negativt om detta, det pressar på många sätt priserna för att se till att du får ett så enkelt, snabbt och billigt lån som möjligt – genom att ställa på ett enkelt sätt ställa långivarna mot varandra.

Kort om Bank Norwegian

Bank Norwegian är på gott och ont inte riktigt så likt Lendo. Lendo jämför långivare, som till exempel Bank Norwegian. Bank Norwegian är alltså ingen jämförelsesajt utan faktiskt en riktig långivare.

Det innebär att du som har betalningsanmärkningar eller av någon anledning kanske har lite svårare att faktiskt få ett lån kanske inte ska använda dig av just Bank Norwegian eftersom dem inte försöker hos massa olika håll utan bara ger dig ett besked från en bank.

Skillnaden mellan bankerna

Här nedan tänkte jag redovisa skillnaderna mellan Lendo och Bank Norwegian för dig som är intresserad av att läsa och lära mer innan du tar ditt beslut.

Lånesumma

Hos Lendo kan du låna mellan 10 000 kr och 600 000 kr. Tänk på att inte välja en för kort löptid som stressar dig kring betalningar. Halkar man efter blir det mycket jobbigare och kan börja kännas hopplöst.

Uppfyller du Bank Norwegians krav kan ett lån där vara fördelaktigt för dig som vill låna mindre då bankens tillåtna lånesummor sträcker sig från 5 000 kr till 500 000 kr. Du kan alltså låna 5 000 kr hos Bank Norwegian. På Lendo gäller som minst 10 000 kr. Hos Bank Norwegian måste du dock vara 23 år eller äldre.

Ränta

Räntespannet på Lendo sträcker sig mellan 2,95 % till 29,95 %. Det beror till skillnad från vad du känner spontant inte bara på din nuvarande ekonomi utan även faktiskt hur mycket du lånar. Ofta är räntan högre på större lån hos Lendo.

På Bank Norwegian gäller 22,99 % i ränta för privatlån. Jag gissar lite spontant att även om den lägsta möjliga räntan hos Lendo är lägre kommer du troligen att få ungefär samma ränta hos bankerna beroende på din situation och fram för allt lånesumman som du vill låna.

Löptid

Din löptid, eller återbetalningstid, som låntagare hos Lendo är 1-15 år. Du väljer själv. Det är alltså en rätt stor frihet du har att välja hur och när du ska betala tillbaka ditt lån på.

Hos Norwegian Bank gäller faktiskt precis samma, 1-15 år. Det är alltså rätt så fria lån vi jämför. Det bör inte vara jättesvårt att betala tillbaka ditt lån om du ser till att välja en rimlig löptid. Det är fullt möjligt att göra hos både Lendo och Norwegian Bank.

Långivare

I skrivande stund jämför Lendo ditt lån hos 33 stycken långivare. Du presenteras med dem absolut bästa erbjudanden som Lendo kan hitta åt dig.

Norwegian Bank lämnar inte ut dina uppgifter till något annat låneföretag på det sättet och lämnar dig istället själva en offert. Även om Inte Norwegian Bank jämför ränta åt dig kan jag med viss säkerhet säga att räntan kommer vara ungefär densamma. Det kan nog vara lite enklare att få ett lån hos Lendo.

Ålderskrav

Hos Lendo gäller inga ytterligare ålderskrav. Det räcker att du som ansöker om ett lån är 18 år gammal.

Bank Norwegian har valt att tillämpa ett eget högre ålderskrav. Det är lite udda men något som dem får bestämma själva hur dem vill säga. Hos Bank Norwegian gäller 23 år för dig som vill ta ett banklån.

Bank ID

Lendo erbjuder Bank ID både hos deras tjänst men även dem banker som Lendo samarbetar med använder sig av Bank ID. En del av dem erbjuder även brev där du kan skriva på och skicka in för dig som inte har tillgång till Bank ID.

För Bank Norwegian gäller Bank ID och endast Bank ID. Du måste använda detta för att komma in på kundzonen i princip.

Betalningsanmärkningar

Lendo tillåter dig som har betalningsanmärkningar att ta ett lån hos tjänsten. Endast en UC-kontroll genomförs när du ansöker om ett lån hos Lendo även om flera låntagare i sin tur får ta del av denna.

Bank Norwegian kommer inte att bevilja ett lån till dig med betalningsanmärkningar.

Inkomstkrav

Lendo har ett inkomstkrav på 100 000 kr per år. Det är 8 333 kr i månaden ungefär. Uppfyller du detta i nutid eller har nyligen gjort och kommer att göra ökar dina chanser till lån drastiskt.

Bank Norwegian har samma inkomstkrav på 100 000 kr om året eller 8 333 kr i månaden.

Du måste inte ha tjänat över 8 333 kr i månaden dem senaste 12 månader hos någon av tjänsterna så vitt jag vet.

Utbetalningstid

Att ta ett lån hos Lendo tar bara några dagar. Det sköna är dock att du får besked inom någon minut, som du sedan kan godkänna och då har ett lån. Du behöver alltså inte tänka på och stressa kring om du kommer att få lånet eller inte under dessa dagar.

På Bank Norwegian gäller samma antal dagar innan du kan få ett lån utbetalt. Det kanske till och med går lite snabbare ibland. Oklart däremot hur lång tid det tar att få besked, det verkar variera.

Slutsats

För dig som vill ha ett så snabbt beslut som möjligt och endast kan tänka dig Lendo eller Bank Norwegian rekommenderar vi starkt Lendo.

För dig som är 23 år eller äldre och inte har betalningsanmärkningar kan du med en viss fördel eventuellt överväga Bank Norwegian.

Dock vill vi slå ett slag för Zmarta. Detta är en tjänst mer likt Lendo än till exempel Norwegian Bank. Inte lika känd än men en attraktiv uppstartade.

En ansökan är inte bindande hos Zmarta, så ansök gärna med hjälp av knappen nedan och godkänn inte deras låneförslg om du inte känner att det är något för dig.

Lämna en kommentar