Spara pengar med hjälp av ett kreditkortAlla artiklar

Det finns otaliga fördelar med att använda ett kreditkort i sin vardag. De bästa kreditkorten erbjuder allt från försäkringar och inkomstskydd till bonusar och räntefria dagar. Fast enligt oss är den främsta fördelen att man kan spara pengar genom att använda ett kreditkort, men då gäller det att man använder kortet rätt.

För dig som vill spara pengar med ett kreditkort gäller det att välja kreditkortet med omsorg så att du får ett som är så kostnadseffektivt som möjligt. Låt oss förklara.

Bonusar & cashbacks

Idag har de allra flesta kreditkort någon form av bonussystem. Många kort är kopplade till flygbolag såsom SAS Eurobonus där du tjänar in poäng varje gång du bokar ett flyg. Poängen kan du sen använda till att boka billigare eller till och med gratis flygresor.

Men det finns många andra bonussystem också, exempelvis när du tankar bilen, när du shoppar online eller när du betalar hos utvalda samarbetspartners.

Ett annat populärt bonussystem är så kallade cashbacks. Denna bonus brukar anges i procent – till exempel 1% av varje köp. Beloppet du tjänat in varje månad dras sedan automatiskt från din kreditfaktura vilket helt enkelt innebär att du spara 1% på varje köp du gör.

Exklusiva rabatter

Många kreditkort är även anslutna till särskilda återförsäljare eller butiker som erbjuder exklusiva rabatter till alla med rätt kreditkort. Nätbutiken Komplett.se [1] är anslutet till kreditkortet från Komplett Bank och är mycket förmånligt om du ofta handlar i just den butiken.

Även ICA och Coop har sina egna kreditkort som ger alla sina medlemmar generösa rabatter samt bonuspoäng.

Räntefria dagar

En vanlig missuppfattning är att det är dyrt att använda ett kreditkort och att räntorna är skyhöga. Men det stämmer alltså inte. Faktum är att de bästa kreditkorten har räntefria perioder vilket innebär att om du betalar in din kreditfaktura i tid, så slipper du betala ränta på beloppet.

Därför föreslår vi att du försöker hitta ett kreditkort med så långa räntefria perioder som möjligt.

Försök hitta ett avgiftsfritt kort

Slutligen kan vi rekommendera att du använder ett kort utan månads- eller årsavgift, och helst utan andra avgifter också. På så sätt slipper du betala för att ansöka om, äga eller använda ditt kreditkort.


Lämna en kommentar