Så här väljer du kreditkort baserat på dina behov och förutsättningarAlla artiklar

Vi får ganska ofta frågor från våra läsare gällande kreditkort och hur man vet vilket kreditkort som är det bästa. Därför kontaktade vi några av marknadens ledare och bad dem om tips för hur man ska tänka när man börjar leta efter kreditkort.

I guiden nedan hittar du sammanfattningen av de tips vi fick och vår förhoppning är att guiden kommer ge dig en bättre förståelse för vad som är det bästa kreditkortet för just dig. Tänk bara på att vår guide endast är en snabb introduktion och att du fortfarande behöver lägga tid på efterforskning och jämförelser på egen hand.

Vad vill du få ut av ditt kreditkort?

Inget kreditkort är det andra likt och de fyller olika funktioner. Därför är din första uppgift att bestämma dig för varför du behöver ett kreditkort samt vad du tänker använda kreditkortet till.

I korta drag finns det ett par olika kategorier som man kan dela upp kreditkort i och målet är att hitta ett som är så lönsamt som möjligt för dig.

Den kanske mest populära kategorin är så kallade “resekort”, dvs. kreditkort som ger dig fördelar när du reser. Bland de vanligaste fördelarna hittar du kompletterande reseförsäkring samt bonuspoäng varje gång du bokar flyg, boenden, hyrbilar, etc. Det finns också lite mer exklusiva resekort som ger dig tillgång till flygplatslounger och även concierge service och hjälp med att boka de bästa resorna. Ett resekort ska dessutom vara billigt att använda utomlands.

Det finn även så kallade shoppingkort som ger dig bonusar och exklusiva rabatter när du shoppar eller handlar mat. Dessa korten är i första hand utvecklade för att hjälpa dig spara pengar på utgifter du har i vardagen.

Bensinkort är en annan populär kategori som är kopplade till bensinstationer och som ger bonusar och relaterade försäkringar, exempelvis om du skulle råka tanka fel bränsle i ditt fordon.

Hur ser din ekonomi ut idag?

När du har valt vilken kategori av kreditkort som du tror passar dig bäst är det dags att ta en titt på din egen ekonomi. Anledning till detta är att det alltid medföljer vissa kostnader med ett kreditkort, däribland månadsavgift och ränta.

Om din ekonomi inte är superstark just nu bör du försöka hitta ett så billigt kreditkort som möjligt, helst ett med så låg ränta som möjligt, med många räntefria dagar och gärna helt utan månads- eller årsavgift.

Har du råd att betala lite för ditt kort kan du istället försöka hitta ett mer exklusivt kort med en högre årsavgift. Generellt sett får du fler och mer generösa förmåner ju mer du betalar för ditt kreditkort.

Uppfyller du de strikta kraven för ett kreditkort?

Innan du börjar ansöka om kreditkort bör du även se till att du faktiskt kvalificerar för dem. För varje ansökan du gör genomförs en kreditprövning och för varje kreditprövning som görs påverkas dina möjligheter att godkännas negativt.

Du kan få mer information om villkoren som gäller för kreditkorten direkt från kreditgivaren eller genom att besöka en av alla de jämförelsesajter som idag finns.

Lämna en kommentar