Revolut eller LunarAlla artiklar

Frågan kring om du ska välja Revolut eller Lunar kvarstår och blir mer och mer relevant i takt med att internetbankerna växer och växer. Så är Revolut eller Lunar bäst?

Lunar

Emilio på Vi Ekonomi

Enkelhet
Kundtjänst
Prissättning

Slutsats

Jag väljer att säga att Lunar vinner över Revolut. Kortfattat känns Lunar mer stabilt, tydligt och lättåtkomligt. Mer info nedan.

5

Först och främst, vem är jag som kommer här och berättar för dig vilken bank du ska välja? Jo, först och främst, välkommen till Vi Ekonomi. Mitt namn är Emilio. Jag studerar ekonomi i Lund.

På fritiden driver jag hemsidor. På senaste tiden har jag velat bidra med lite kunskap kring just ekonomi. Jag kommer nog att ansöka om samarbete med Lunar för att tjäna några kronor per refererad kund. Räkna med att denna artikeln är sponsrad. Även om jag inte har något samarbete nu när jag skriver detta. För full öppenhet erbjuder Revolut ett liknande samarbete men det kommer jag inte registrera mig på.

Så, är Revolut eller Lunar bäst?

Det är en bra fråga. Personligen skulle jag säga att Lunar är bättre än Revolut. Aldrig tidigare på Vi Ekonomi har det varit så här lätt för mig att utse en vinnare. Nu är det dock det. Fullt subjektivt, såklart. Här ska jag förklara varför Lunar är en självklar vinnare för mig.

Få problem med transaktioner

Av egen erfarenhet, Revolut strular. Inte lite, mycket. Det är inget trovärdigt kort att gå runt med och lita på att det ska fungera. Vid flera tillfällen har Revoluts hela infratruktur legat nere i många timmar.

Förutom faktiskt nertid har Revolut en tendens att stänga ner konton utan förvarning eller varning. Man bara märker att det inte fungerar. Skulle detta hända vid fel tillfälle har vi ett problem. Därför rekommenderar jag Lunar.

Notifikation direkt i appen

Du kan men behöver inte använda en extern betaltjänst som Google eller Apple Pay. Du får en notis kring varje köp direkt i Lunar appen. Det innebär att du får reda på direkt om någon annan köpt något på ditt kort, eller om du själv kanske vill kunna se enkelt vad du spenderat pengar på.

Notiserna går även att stänga av om detta är något du känner att du klarar dig utan.

Valutan sätts in i svenska kronor

Mobilbankerna som inte är baserade i Sverige hanterar ofta inte svenska kronor. Man måste alltså konvertera de svenska kronorna, oftast till EUR, för att kunna använda banken.

Till skillnad från andra banker fungerar Lunar helt smärtfritt direkt med svenska kronor. Det är riktigt bra och smidigt. Och smidighet är ju hela poängen med att skaffa en nischbank.

Lunar svarar snabbare än Revolut

Det kanske inte alltid stämmer. I min erfarenhet är dock Lunar mycket enklare att komma i kontakt med än Revolut. Det beror nog på att Revolut är så stora.

Nu kanske du tänker att det inte är så viktigt, men det är det. Eftersom bankerna inte har kontor som du kan besöka är du beroende av att de är tillgängliga att kontakta om något skulle strula. Det är viktigare än bankerna där du annars kan besöka ett kontor.

Lunar har en schysst växlingskurs gentemot Revolut

Det är ofta gratis att växla med Lunar i valutorna EUR, USD, GBP, SEK och även NOK. Skulle du vilja välta till en annan valuta är kostnaden 0,40 %. Det kan låta som mycket, och det är det egentligen.

Min poäng är att resterande banker har högre växlingsavgifter, oftast. Tyvärr blir det så i en bransch med minimal konkurrens. Därför är dessa mobilbanker så bra att stötta, de utmanar en annars så stel bransch.

Lunar har en tydligare prissättning än Revolut

Revolut har ofta speciella avgifter för vissa situationer och även för vissa dagar. Det är krångligare att sätta sig in i eftersom informationen finns så spritt på olika delar av hemsidan.

Lunar är dock extremt tydliga med dess prissättning. Därför rekommenderar jag Lunar.

Finare och bättre analyser hos Lunar än hos Revolut

Jag tycker att Lunarappen är lättare att navigera och ser bättre ut, men sanningen är att man också får bättre analyser än hos Revolut, enligt mig. Du kanske tänker att detta är onödigt men det är faktiskt riktigt fint att kunna se vilka områden man spenderar sina pengar på i ett fint gränssnitt och gör ofta att man i längden spenderar pengar på bättre saker.

Att ta tag i sin ekonomi kan vara jobbigt, därför är det bra att det blir så enkelt som möjligt. Du slipper räkna, Lunar gör det åt dig.

Logga in med fingret och med Bank ID hos Lunar

Till skillnad från Revolut loggar man faktiskt in och skapar konto hos Lunar med Bank ID. Hos Revolut går processen istället ut på att fota olika identitetshandlingar och skicka till dem.

Anledningen är att Revolut är ett stort internationellt företag. De är inte anpassade till våra svenska lösningar, så som Bank ID. Lunar är danskt och är mer engagerade i den svenska marknaden.

Revolut kostar, Lunar är gratis

Revolut kan absolut vara gratis, men de allra bästa funktionerna blockerar de för gratisanvändare för att försöka få en att betala. Det känns inte alltid bra att det finns något verktyg som man egentligen vill ha men inte får tillgång till. Det slutar ofta med att man betalar regelbundet för ytterligare en tjänst.

Lunar däremot har ingen premiumlösning. Allt som erbjuds kommer utan månadsavgift eller premiumplaner.

Summering: Lunar eller Revolut?

Åter till frågan, jag tror att du hur jag känner där. För mig är Lunar en självklar vinnare. Av ovanstående anledningar. Registrera dig enkelt direkt med Bank ID på Lunar.

Lämna en kommentar