Rekommendation: seriösa långivare för dig som behöver ett snabblånAlla artiklar

Kärt barn har många namn brukar man säga och det stämmer väldigt bra när man pratar om så kallade snabblån. De kallas nämligen även för SMS-lån, telefonlån, kontokredit och mikrolån för att nämna ett par.

Detta är en låneform för mindre belopp som man med fördel kan använda för att täcka oväntade utgifter i livet eller under en kortare period där man inte riktigt får ihop sin ekonomi. Man brukar säga att ett snabblån ligger på mellan 1 000 och 50 000 kronor och en av egenskaperna som utmärkt låneformen är den höga effektiva räntan och korta löptiden.

På grund av detta ska man inte ansöka om snabblån om man inte kan betala tillbaka hela beloppet inom ett par månader då det med största sannolikhet resulterar i att räntan höjer beloppet till långt över det du lånade i första hand.

Med det sagt fyller snabblån en viktig funktion i dagens samhälle och för den som behöver lite ekonomisk uppbackning i ett par veckor är det en smidig lösning. Därför har vi tagit en titt på marknaden i jakten på de tre bästa långivarna för snabblån.

1.   Loanstep

Loanstep är en klassisk långivare för snabblån. De erbjuder idag lån på mellan 3 000 kronor och 25 kronor med en löptid på mellan 5 och 24 månader. Långivaren har dessutom förmånliga villkor och godkänner bland annat låntagare som är 18 år gamla, med låg inkomst och/eller betalningsanmärkningar.

Bäst av allt är att du kan låna pengar från Loanstep utan kostnad i 14 dagar. Det innebär att så länge du betalar tillbaka hela det lånade beloppet inom 2 veckor så tillkommer varken ränta eller andra avgifter.

2.   Ferratum

Ferratum är ett av de mest populära alternativen på marknaden vilket till stor del beror på att man kan låna så lite som 1 000 kronor från dem (upp till 45 000 kronor). Lånet betalas ut som en kontokredit vilket är ett flexibelt sätt att långa pengar på då du endast betalar ränta på de belopp du använder.

Dessutom möjliggör denna sorts snabblån direkta utbetalningar där du får tillgång till dina pengar så fort din ansökan har godkänts.

Ferratum godkänner låntagare med upp till 6 betalningsanmärkningar och så lite som 24 000 kronor i deklarerad årlig inkomst (2 000 kr/mån).

3.   Northmill

Sist men inte minst har vi Northmill som länge varit en av de dominerande aktörerna inom snabblån i Sverige. Även denna bank erbjuder en flexibel kontokredit på mellan 1 000 kronor och 50 000 kronor. Räntan sätts individuellt och för den med riktigt stabil ekonomi så kan den effektiva räntan vara +/- 6%.

Northmill erbjuder även ett kreditskydd i fall du skulle bli av med jobbet och du kan få en löptid på maximalt 5 år.

Lämna en kommentar