Nordnet eller SavrAlla artiklar

När det kommer till Nordnet, Savr, och ja, fondrobotar i allmänhet slutar kampen aldrig. Denna gången ska jag jämföra Nordnet och Savr.

Sammanfattningsvis

För att snabbt få ett svar på din fråga så är de olika bankerna bra på olika saker. Ska du fondspara så kan du sänka din kostnad med Savr och om du ska investera i aktier så går det inte att göra detta på Savr.

Så vårt tips är att ha ett konto på båda. Savr för fondinnehav och Nordnet för aktieinvesteringar. Savr har även ett system för att flytta över dina fonder från din vanliga bank såsom Handelsbanken eller t.ex Swedbank. De hjälper dig att starta ditt fondkonto på ett ISK konto där du skattar väldigt mycket mindre om du tjänar pengar på dina investeringar.

Innan jag börjar jämföra vill jag förklara min bakgrund, vad jag kan och inte kan. Mitt namn är Emilio. Jag studerar ekonomi i Lund och har valt att starta Vi Ekonomi. Jag har samarbete med både Nordnet och Savr.

Jag gör dock inte dessa jämförelser för pengar, då hade jag gjort något som jag faktiskt gjorde vinst på. Vi Ekonomi har för mig hittills varit en förlustaffär. Syftet har inte heller varit att tjäna pengar, utan att ge er som försöker jämföra olika ekonomiska tjänster och äntligen komma igång med ett sparande hitta riktigt bra information på nätet som inte är alltför partisk. Det har hittills varit lite svårt, men inte längre, du har ju hittat hit! Välkommen! Nu kan vi komma igång tycker jag.

Lite kort om Nordnet

Nordnet är en bank som erbjuder i princip utan allt utom kort, Swish och Bank ID. Nordnet erbjuder istället aktier, fonder och andra former av värdepapper. Även numera lite sparkonton och lån. Det vill säga det allra viktigaste!

Är du ens lite intresserad av aktier ska du definitivt skapa ett konto på Nordnet. Även Avanza, då kan du nyttja att i början hamna under maxtaket hos båda för gratis courtage och investera i aktier helt gratis. Använd gärna länkarna nedan. Dem öppnas i ny flik. Genom att skapa ett konto på både Avanza och Nordnet så kan du få upp till 130 000 kr i gratis courtage (80 000 kr på nordnet och 50 000 på avanza)* att handla aktier för. Courtage är avgiften du betalar vid köp och sälj av aktier.

Öppna konto på Nordnet Öppna konto på Avanza

Annars rekommenderar jag även att skaffa ett konto på Nordnet och Avanza oavsett. Det är alltid bra att vara kund hos två banker som du kan jämföra mot din nuvarande. Ofta är storbanker otroligt dyra när det kommer till aktie- och fondhandel. Att bli kund är helt gratis och görs enkelt med Bank ID.

Savr

För dig som inte stannat upp och skapat ett konto på Nordnet eller kanske Avanza är Savr definitivt tjänsten för dig. Savr låter dig spara i fonder på ett riktigt enkelt sätt. Du behöver inte sätta dig in i alla detaljer, det är bara att köra igång! Du får dock behålla alla chanser till hög avkastning. Savr är helt enkelt sparkontot för dig som föredrar att investera dina pengar och få lite avkastning. Skapa ett konto enkelt genom knappen nedan. Den öppnas i ny flik. Genom att använda dig av Savr så sänker du dina kostnader för att ha fonder. Har du t.ex fått fonder av dina föräldrar eller som ett arv så är det bäst att lägga över alla dina fonder på Savr då de har lägre årsavgifter på sina fonder.

Det går att flytta över sina fonder enkelt och gratis till Savr med deras egna verktyg på hemsidan. De hjälper dig med allt vid flytt och kommer också att hjälpa dig spara pengar på att handla med fonder.

Savr har blivit så stort så fort på grund av att de har plockat bort avgiften som Avanza, nordnet och storbanker tjänar när du köper fonder hos dessa. Avgifterna har kunnat finnas i en så lång tid i grund för att ingen har vågat eller behövt sänka fondavgifterna. Savr har tagit steget framåt mot en billigare fondhandel. En extremt stor rekommendation om du ska handla fonder alltså.

Öppna konto på Savr

Bästa fondroboten

Hittills har jag mest jämfört Nordnet med Savr, inte Nordnet Robosave med Savr. Det jag försöker säga är, vem har den bästa fondroboten?

Svaret är tyvärr även här; det beror på vad du vill åstadkomma. Mer om skillnaden mellan alternativen nedan.

Nordnet Robosave eller Savr

Nordnet Robosave är en bra fondrobot för dig som vill ha ett riktigt stort fondutbud att välja på. Här får du även tillgång till Nordnets superfond. En Sverigefond med 0,00 % i avgifter. Är du en riktig strateg skapar du ett konto på båda. Börja gärna med Nordnet genom knappen längre ner.

Detta eftersom att dem fonder som faktiskt finns hos både Nordnet och Savr är billigare hos Savr, men till exempel Nordnets Superfond helt utan avgift finns inte. Mitt förslag är enkelt:

Vill du kunna investera i lite mer och lägga lite tid, registrera dig på Nordnet. Vill du bara låta allt sköta sig själv och ha låga avgifter på roligare fonder så som Core Ny Teknik, välj då Savr.

Är du fortfarande osäker, skapa ett konto hos båda och jämför lite vilken tjänst eller bank som du faller för mest. Båda är helt gratis och går att registrera sig hos på någon minut med Bank ID. Använd gärna länkarna nedan. Lycka till!

Öppna konto på Nordnet Öppna konto på Savr

Lämna en kommentar