Lendo eller SamblaAlla artiklar

I denna artikel ska jag jämföra Lendo och Sambla som är två olika låneförmedlingar som riktar sig till svenska låntagare. Dessa erbjuder det som kallas för lån utan säkerhet. Du ansöker online, får svar online och ditt beviljade lån utbetalas till ditt angivna bankkonto. Läs mera om unga Sambla och gamla rutinerade Lendo, för att få en uppfattning om var du ska ansöka om lån online.

Zmarta

Emilio på Vi Ekonomi

Möjlighet att låna lite eller mycket
Möjlighet till lägre ränta
Möjlighet att välja löptid
Stort antal anslutna långivare
Inget ytterligare ålderskrav (18+)
Ansök direkt med Bank ID
Betalningsanmärkningar accepteras
Lågt inkomstkrav
Snabb utbetalningstid

Zmarta istället för Lendo eller Sambla

Jag rekommenderar starkt Zmarta och att du överväger att ansöka om ett lån hos deras tjänst istället för hos Lendo eller Sambla av följande anledningar:

1. Du får möjlighet att låna mellan fem och 600 tusen kr.
2. Du får en möjlighet att få en ränta på så låg som 2,95 %.
3. Du får välja en löptid på ditt lån på 1-18 år.
4. Zmarta jämför mellan 33 st långivare åt dig.
5. Du behöver inte vara äldre än 18 år.
6. Du kan snabbt och smidigt ansöka med Bank ID.
7. Betalningsanmärkningar accepteras hos fem av långivarna som Zmarta samarbetar med.
8. Inkomstkravet är inte högre än 8 333 kr i månaden.
9. Utbetalningen sker på bara några dagar. Mer exakt 3-5 bankdagar.

5

Innan vi kommer igång med artikeln och jämförelsen vill jag presentera mig och Vi Ekonomi och berätta vem jag är och vilka som står bakom Vi Ekonomi.

Jag som startat och även driver Vi Ekonomi heter Emilio. Jag studerar ekonomi i Lund och lägger min fritid i stort sett på denna sidan om ekonomi.

Sidan är inte direkt sponsrad av någon, men jag ansöker ibland om affiliate samarbeten med företagen som jag nämner i artiklar. Utgå därför ifrån att sådana samarbeten finns. I lånsammanhang gäller det nästan alltid en fast provision efter godkänd ansökan från låneförmedlaren oavsett lånebelopp.

Jag försöker se till att detta inte påverkar mig och mina rekommendationer, därför är jag så transparent som jag bara kan. Nu till innehållet.

Kort om Lendo

Denna låneförmedling har varit känd för det svenska folket sedan 2007, och har gett en bra service till alla som söker lån utan säkerhet online under den tiden. Idag erbjuder de både privatlån och företagslån.

Sammanlagt har de totalt 35 olika långivare och kreditinstitut under sitt bälte, som du når genom en enda ansökan och endast en kreditupplysning via UC.

Kort om Sambla

Sambla är också en låneförmedling som erbjuder dig att via en ansökan pröva lyckan rörande ett beviljat lån från totalt 35 olika långivare. Här säger de själva att de erbjuder sina låntagare att spara pengar med lägre ränta.

Ansökan sker på bara ett par minuter och du får svar från alla långivare inom 24 timmar. Även här kommer du som ansöker om privatlån, billån eller om att samla dina små lån enbart att belastas med en UC.

Skillnaden mellan bankerna

Som vanligt anser sig alla vara bäst inom sin genre när det gäller långivare. Dock brukar sanningen vara helt olik detta påstående. Med anledning av detta har vi jämfört skillnaderna mellan Sambla och Lendo, så att du får det lättare att göra det rätta valet på den svenska lånemarknaden.

Lånesumma

Hos båda dessa låneförmedlare kommer det högsta lånebeloppet som kan beviljas ligga på 600 000 kronor. Det är även helt kostnadsfritt att ansöka om lån hos dessa förmedlingar.

Även lägsta lånebelopp ligger på 10 000 kronor, samt att återbetalningstiden för lån är densamma och kan väljas mellan 1-15 år.

Ränta

De flesta långivare erbjuder olika räntor på sina lån. Med anledning av detta kommer de låneförmedlingar som finns ha ett mycket brett räntespann. Hos Lendo erbjuds lån med en ränta som varierar från 2,95 % upp till 29,95 %. Här brukar det vara de större lånen som också får den högsta räntesatsen.

Hos Sambla är räntespannet i stort sett identiskt med Lendo. De erbjuder låneräntor mellan 2,95 % upp till 29,90 %. Hos både dessa låneförmedlingar sätt räntor på lån individuellt av respektive långivare. Detta baserat på kreditupplysning och den individuella riskanalysen som gör på varje låntagare.

Löptid

Här finns det inga skillnader mellan Lendo och Sambla. De erbjuder båda lån från långivare där du beroende på lånets storlek kan välja mellan en återbetalningstid på 1 till 15 år.

Långivare

Även antalet långivare hos dessa två låneförmedlare är identiskt. De erbjuder båda möjligheter att pröva sin ansökan hos upp till 35 olika banker och kreditinstitut. Givetvis är alla dessa godkända och kontrollerade av den svenska Finansinspektionen och Konsumentverket.

Ålderskrav

För dig som vill ansöka om lån hos Lendo så finns det som vanligt några krav som måste uppfyllas. Ett av dessa är åldern på den som ansöker om lån. Här gäller det att vara minst 18 år, och varit skriven och folkbokförd på en svensk adress i minst ett år innan ansökan.

Faktum är att exakt samma krav gällande ålder samt att ha varit folkbokförd i Sverige också gäller för den som vill ansöka om lån hos Sambla.

Bank ID

Både Lendo och Sambla använder sig av BankID vid signering och kontakt mellan låntagare och långivare. Dock kommer det variera från långivare till långivare. Här finns det de som erbjuder möjligheten att få kontraktet hemskickat för signering och sedan återsända detta.

Betalningsanmärkningar

Både Sambla och Lendo erbjuder möjligheter till beviljat lån för de med betalningsanmärkningar. Nu är det dock långt ifrån alla anslutna långivare som erbjuder detta, så antalet möjligheter beviljat lån minskar. Vad som rekommenderas i detta fall, är att ha en medsökande. Detta kan kraftigt öka dina möjligheter att beviljas lån med betalningsanmärkning.

Vad som gäller för att ett lån med betalningsanmärkning ska kunna beviljas, är dock att det inte får finnas något kvarliggande skuldsaldo hos Kronofogden de senaste 6 månaderna innan ansökan.

Inkomstkrav

Att detta kallas lån utan säkerhet är inte riktigt sant, då detta i ordets riktiga bemärkelse inte existerar. Här vill både Sambla och Lendo försäkra sig om att du har en taxerad inkomst.

För att få ett lån hos Lendo beviljat, ligger lägsta taxerade inkomst på 110 000 kronor för lån över 30 000 kronor, medan det räcker med en årlig inkomst på 100 000 kronor för mindre lån.

Hos Sambla ligger kravet på taxerad inkomst något högre. Här måste du ha minst 150 000 kronor i årlig taxerad inkomst för att kunna få ditt lån beviljat.

Utbetalningstid

Utbetalningstiden mellan dessa två låneförmedlingar är också här identisk. Från att ansökan lämnats kan det ta upp till 24 timmar att få svar från alla långivare. Efter att du sedan gör ditt val och signerar lånehandlingen med ditt BankID, kommer pengarna att betalas till angivet konto inom 2-3 dagar.

Slutsats

När du ser till alla information ovan så handlar detta verkligen om två mycket likvärdiga låneförmedlingar. Vad ska du då välja? Ska valet falla på den som har varit med i spelet i flera år, eller kommer du att gynnas av den yngre? Ja, det finns inget klart svar på det. Båda låneförmedlingarna är helt enkelt ett bra val.

Kanske är det så att Lendo kan vara att föredra för de med lägre taxerad inkomst, då de erbjuder lån för de med en taxerad inkomst på bara 110 000 kronor.

Hur som helst måste ett lån alltid betalas tillbaka. Har du då en låg inkomst kan detta kännas tungt och besvärligt. I det fallet kan det vara bättre att välja Sambla då du m lånar måste kunna uppvisa en större summa pengar i taxerad inkomst.

Lämna en kommentar