Hur du spara pengar på resan med ett kreditkortAlla artiklar

Corona är äntligen över och suget för resor är större än på många år. Däremot är det fortfarande lika dyrt att resa och vi tycker att alla bör göra vad de kan för att resa så smart som möjligt samt undvika onödiga kostnader.

Ett av de smidigaste sätten att göra detta på är att använda ett resekreditkort för alla sina resekostnader. Och för att erbjuda er så bra tips på detta som möjligt hörde vi av oss till våra vänner och tillika kreditkortsexperter på bästakreditkortet.se. Nedan hittar du en sammanfattning av deras tips för dig som reser med ett kreditkort.

Bonusar när du bokar flyg

Det mest självklara sättet att spara pengar när man reser är att använda ett kreditkort som ger bonuspoäng när du bokar flyg och hotell. Dessa bonuspoäng dras i regel inte av direkt utan kan istället användas på framtida resor.

Med ett riktigt bra resekort och en genomtänkt strategi kan man samla så mycket bonuspoäng att man till och med kan flyga gratis. Vi anser även att man ska hitta ett kreditkort som ger bonus för andra utgifter också; helst bonuspoäng på alla köp. På så sätt blir det betydligt mycket lättare att spara ihop de poängen man behöver för att kunna boka resor billigt.

Loungeservice

Tillgång till lounger på flygplatser är en lyx som man bör unna sig när man kan. Däremot är lounger oftast väldigt dyra och många är helt stängda för de som inte har rätt kreditkort.

Så vill du kunna slappna av på flygplatser, spara pengar på mat och dryck och få tillgång till andra bekvämligheter rekommenderar vi att du hittar ett kreditkort som ger dig tillgång till lounger på de flygplatser du besöker.

En del kreditkort har även conciergeservice, dvs. en tjänst du kan använda för att få hjälp med att boka flygresor, boenden, tourer, etc.

Inget valutapåslag och inga uttagsavgifter

Bra resekort kan man även använda utomlands och de allra bästa hjälper dig spara pengar genom att du slipper betala avgifter som de flesta kredit- och bankkort har. Försök hitta ett kreditkort som inte har uttagsavgifter för när du behöver ta ut kontanter och allra helst ett kreditkort utan valutapåslag så att du slipper betala en avgift varje gång du använder kortet i en utländsk valuta.

Hittar du inte ett kort som helst saknar dessa förmåner bör du hitta ett kort med så låga avgifter som möjligt.

Kompletterande reseförsäkring

Slutligen behöver alla ett kreditkort med kompletterande reseförsäkring. Att skada sig på resan, bli av med bagaget eller andra värdesaker kan snabbt bli en dyr affär om man inte har heltäckande försäkring.

Idag har alla de bästa kreditkorten någon sorts reseförsäkring och du vill hitta en som är så heltäckande som möjligt. Faktum är att många bra reseförsäkringar inte bara täcker dig utan även dina medresenärer.

Därmed fyller ett kreditkort med reseförsäkring två olika uppgifter, dels slipper du betala dyra sjukhuskostnader och kan få tillbaka pengar för förlorade ägodelar, och dels låter kortet dig resa i lugn och ro utan oro för vad som händer när olyckan är framme.

Lämna en kommentar