Direkto Omdöme – Marknadens lägsta ränta?Alla artiklar

Direkto finns till för dig som vill ta ett lån men inte vet hur du ska gå till väga. Hos Direkto får man hjälp att välja rätt lån. Detta lån kommer att anpassas personligt till att man får den bästa möjliga räntan eller återbetalningstid. Beroende vad man letar efter för lån så hjälper Direkto till för att skräddarsy lånet efter dina preferenser.

Direkto har långivare som sina partners och med hjälp av dessa partners så kan Direkto jämföra långivarnas räntor och vilja att låna ut. På så sätt får man det bästa möjliga lånet via Direkto. Allt som krävs är en kreditupplysning via Direkto. De tar sen hand om resten vilket gör det hela väldigt smidigt. Istället för att man skall ansöka själv hos över 30 olika långivare räcker en hos Direkto.

Ansökan görs enkelt med Bank ID och man får sen ett besked med vilka lån man kan välja. Man förbinder sig inte till någonting utan kan om man inte gillar något av lånen snällt avböja. Tjänsten är kostnadsfri så man förlorar inget på att göra en ansökan. 

Enligt Direktos egna information så erbjuder de marknadens lägsta ränta på 2.95% för blancolån med förutsättning att kunden inte har några betalningsanmärkningar. För kunder med anmärkningar så kan Direkto erbjuda en ränta på 6.75%.

Räntan hos Direkto

Eftersom Direkto har flera olika långivare uppkopplade till sin tjänst så kommer räntan att variera. Man blir efter ansökan erbjuden ett visst antal lån från Direktos samarbetspartners som är bland annat Lendify, Santander och Collector. Det är därför svårt att säga exakt vilken ränta man kommer få på sitt lån.

Det man kan säga som säkerhet i alla fall är att man kan välja lånet med den lägsta räntan. Då Direkto återkommer med sina förslag på lån kan man välja fritt. Det är vanligast att kunder väljer lånet med den lägsta räntan. Andra populära faktorer att välja utifrån är lånets storlek eller lånets återbetalningstid.

Räntan hos Direkto varierar mellan 2,95% och 19,90%. Just vilken ränta man får är personligt. Detta beror på en rad olika faktorer som långivarna tar hänsyn till. Det är inkomst och övriga skulder men i slutändan handlar det om återbetalningsförmågan. Ju större återbetalningsförmåga man har enligt långivaren desto större är chansen att man får en låg ränta. 

Villkoren hos Direkto

Till Direkto kan man komma oavsett vilket lån man letar efter. De erbjuder privatlån och blancolån som kan användas till vad som helst. Direkto uttrycker det själva ”Lån för livets alla tillfällen´´. De är tydliga med att lånet kan gå till renovering, en ny bil eller vad man än behagar. Hos storbanker och äldre institut är lån oftast mer byråkratiska. Det går ej att få lån till vad man vill oavsett hur återbetalningsförmågan ser ut. Det är oftast till bostad eller bil man får låna, främst till större grejer.

Direkto är mer flexibla och så länge deras partners bedömer att man kan betala tillbaka lånen så är det fritt fram. Det är alltid fritt fram att ansöka och alltid kostnadsfritt oavsett. Förhoppningsvis blir man som kund erbjuden ett antal lån att välja mellan. Dessa lån har en ränta på 2,95% upp till 19,90%. Efter det väljer man om man gillar något av lånen för att teckna. Pengarna kommer sen snabbt in på kontot efter att man har accepterat lånet. Att teckna lånet gör man smidigt hemifrån med sin mobil. Allt går väldigt smidigt när man väl har tackat ja till ett lån. 

Enkelheten hos Direkto

Genom att ansöka hos lån genom Direkto så går det trettio gånger snabbare än om man hade gjort jobbet själv. Jämförelsen hos 30 olika långivare behövs inte göras eftersom Direkto sköter alla jämförelser. Man behöver inte heller göra en ansökan hos 30 olika långivare. Med bara en kreditupplysning hos Direkto så ansöker man automatiskt hos över 30 olika låneinstitut. Man tar egentligen bort alla moment som har att göra med låneansökningar.

Enkelheten består i att man gör en ansökning. Efter det så väntar man med att Direkto skall återkomma med förslag från långivare. Dessa långivare är partners till Direkto. Det underlättar när de är partners eftersom svarstiden och tilliten är av högsta kvalitet. Som kund behöver man sen bara svara på de lån som Direkto återkommer med som förslag för att sen få pengarna insatta på sitt konto. 

Sammanfattning Direkto

Det är smidigheten som gör Direkto till det de är. Som kund gör man en ansökan och har sen chans att teckna upp till 30 lån. Vilket av de 30 lånen man väljer avgör man själv. Efter att ha sett alla olika räntor och återbetalningstid så väljer man det som passar en bäst. Direkto står dessutom under tillsyn från finansinspektionen. Det betyder att allt som händer är lagligt och går till på rätt vis. Detsamma gäller för alla långivare som Direkto har anslutna till sin tjänst. Som kund ger det här en trygghet att veta. Lånen är därav inte upplagad med felaktiga grunder. Räntorna är exakt det som står och man kan vara säker på att få sitt lån utbetalt om man tecknar. Det enda som krävs är en ansökan via Direkto. 

Lämna en kommentar